Rahvusvaheline Standardiorganisatsioon (ISO) on ametlikult avaldanud uue standardi ISO 56001, mis keskendub innovatsioonijuhtimise süsteemide loomisele ja arendamisele. Selle standardi eesmärk on pakkuda ettevõtetele ja organisatsioonidele struktuurset ja süsteemset lähenemist innovatsiooni juhtimiseks, et parandada nende võimekust tuua turule uuenduslikke tooteid, teenuseid ja ärimudeleid.

ISO 56001 aitab ettevõtetel suurendada innovatsiooni efektiivsust, vähendades samal ajal sellega kaasnevaid riske. Standard annab juhiseid, kuidas planeerida, rakendada, säilitada ja pidevalt täiustada innovatsioonijuhtimise protsesse. Samuti käsitletakse standardis innovatsiooni strateegilist planeerimist, riskide juhtimist ja ressursside tõhusat kasutamist.

ISO 56001 kasutusvõimalused on laialdased – seda saavad rakendada nii era- kui ka avaliku sektori organisatsioonid, sõltumata nende suurusest või tegevusvaldkonnast. Eelkõige sobib standard ettevõtetele, kes soovivad süsteemsemalt juhtida oma uuendustegevust ja saavutada paremaid tulemusi innovatsiooniprojektides.

ISO 56001 on oluline samm, aidates organisatsioonidel struktureerida ja optimeerida oma innovatsiooniprotsesse, et püsida konkurentsivõimeline ja saavutada pikaajalist edu.

Eesti Standardikeskuse e-poest on standard kättesaadav oktoobrist. 

NB! Innotrepi mudel ja rakendus on inspireeritud ISO 56000 seeria standardite seeriast ning sobib hästi standardi põhiprintsiipide mõistmiseks ja nende alusel oma ettevõtte positsioneerimiseks!